Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Ins & Outs USB sticks

Capaciteit USB sticks

 

USB stick zijn in diverse capaciteiten leverbaar. De capaciteit wordt uitgedrukt in Gigabyte (GB). De capaciteit geeft aan hoeveel geheugen de USB stick bevat.

Let op! De bruikbare capaciteit is altijd iets lager dan aangegeven. Dit komt doordat er altijd automatisch een percentage activeringscapaciteit wordt verbruikt.

USB sticks zijn er in verscheidene capaciteitsklassen: 1GB, 2GB, 4GB, 8GB, 16GB, 32GB en 64GB. De meest gangbare capaciteit klasse zijn 2GB en 4GB

Snelheid

De snelheid van een USB stick geeft aan hoe snel op een USB stick kan worden geladen en hoe lang het duurt om toegang tot deze informatie / data te krijgen. De snelheid wordt uitgedrukt in Megabyte per seconden (MB/s)

De kwaliteit van de chip is van invloed op de snelheid. www.USBwereld.nl werkt alleen met branded kwaliteit chips van Toshiba en Intel. U heeft hierdoor altijd goede en snelle USB sticks.

Verschil 2.0 USB stick en 3.0 USB stick

Nieuw op de markt zijn de 3.0 USB sticks. De 3.0 USB stick zijn sneller. Dit houdt in dat data sneller kan worden geüpload en gelezen. In onderstaande tabel de verschillen in snelheid weer gegeven tussen 2.0 USB sticks en 3.0 USB sticks.

2.0 USB Flash Drive3.0 USB Flash Drive
USB 2.0 Computer Portwrite 4 MB/s aboveread 12 MB/s abovewrite 15 MB/s aboveread 30 MB/s above
USB 3.0 Computer Portwrite 6 MB/s aboveread 15 MB/s abovewrite 20 MB/s aboveread 40 MB/s above

Kwaliteit USB sticks – chip

Op de vraag of de kwaliteit van USB sticks overal hetzelfde is, moeten wij helaas antwoorden met nee. Er zijn verschillende aanbieders van USB sticks die zogenaamde JUNK chips gebruiken, wat eigenlijk de uitval is van de originele en goede chips. Slechte USB sticks kunt u herkennen aan onstabiliteit en traagheid. Uw documenten zijn vaak niet veilig opgeslagen en kunnen dan ook eenvoudig beschadigen of onbruikbaar raken. Ook een veelvoorkomend probleem bij onbetrouwbare USB sticks is het feit dat de opgegeven capaciteit vaak niet gehaald kan worden. Stelt u zich voor dat een USB stick van 1GB netto ca. 970 MB is, dan kan er slechts een fractie van deze capaciteit (ca. 500 mb) werkelijk gebruikt worden.www.USBwereld.nl gebruikt alleen originele brand chips.

Het verschil tussen goedkopere en duurdere USB sticks

De prijzen van usb-sticks lopen nogal uiteen en bovendien lijken ze tegenwoordig overal te koop.

Wanneer we goedkope usb-sticks vergelijken met de duurdere usb-sticks dan valt vaak als eerste de kwaliteit van de behuizing van de usb-stick op. Een goedkope usb-stick ziet er dan ook bijna altijd uit als een goedkope usb-stick. De vormgeving is nietszeggend en de gebruikte kunststof voor de behuizing straalt ook niet echt kwaliteit uit.

Een ander verschil tussen goedkope usb-sticks en de duurdere varianten is de opslagcapaciteit en de kwaliteit van het gebruikte flash geheugen in de usb-stick. Wanneer flash geheugen van gerenommeerde geheugenfabrikanten gebruikt wordt, zal de usb-stick over het algemeen langer meegaan en betrouwbaarder zijn in het gebruik. En hoe hoger de opslagcapaciteit, hoe meer u uiteraard kwijt kunt op de usb-stick.

Naast de kwaliteit van de chip en type behuizing is er ook verschil in de manier van inkopen door de leverancier. In de promotionele / relatiegeschenken branche kopen de meeste USB stick leveranciers hun USB sticks in bij de groothandel. Dit betekend een extra schakel dus een (onnodige) toeslag op de prijs. Wij, www.USBwereld.nl kopen rechtstreeks in het Verre Oosten. Hierdoor krijgt u de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs (directe import).

Levertijd

De levertijd van USB sticks is afhankelijk van het type USB stick en het aantal. Enkele modellen kunnen binnen 3 dagen bedrukt geleverd worden. Deze hebben we standaard op voorraad liggen met een vast capaciteit geheugen en meestal in de neutrale kleuren wit en zwart.

Voor de Custom made 2D en 3D USB sticks moet eerst een ontwerp worden gemaakt en vervolgens een mal. Doordat deze procesgang veel langer is hebben we minimaal 2 weken productie tijd nodig. Echter voor de meeste modellen is 15 werkdagen gebruikelijk.

Lock – auto run

Het is mogelijk om door www.USBwererld.nl bestanden op de USB stick te laten zetten (tegen een kleine vergoeding). Naast het plaatsen van bestanden op de USB stick is het ook mogelijk om deze met “locken” en met “auto run” uit te voeren.

Lock betekend dat dit bestand niet verwijdert kan worden door de gebruiker. De gebruiker kan nog wel bestanden plaatsen op de vrij beschikbare ruimte op de USB stick.

Auto run betekend dat op het moment dat de USB stick in een computer of laptop wordt geplaatst automatisch bestanden uitgevoerd met auto run worden geopend.

Wat is een Custom made USB stick?

Een Custom made USB stick is een klant specifiek gemaakte USB stick. Deze USB stick kan in elke gewenste vorm worden gemaakt. U verstrekt een afbeelding van het gewenste voorwerp, wij maken er een ontwerp van. Aan de hand van dit ontwerp wordt een mal gemaakt waarin de USB stick in de juiste vorm wordt gegoten.

De Cusom made USB sticks zijn er in twee type. De 2D USB stick en de 3D USB stick. 2D is de afkorting voor een 2 dimensionale uitvoering en 3D is een 3 dimensionale uitvoering.

De mallen voor 2D USB sticks zijn over het algemeen goedkoper dan de 3D mallen. De malkosten worden vaak ook weergegeven als set-up kosten.

Wat is RoHS

De RoHS standaarden staan voor “de beperking van het gebruik van zekere gevaarlijke substanties in elektrische en elektronische apparaten”. www.usbwereld.nl houdt zich strikt aan deze EU standaarden, toetsing- en certificeringseisen. Wij raden u aan, om leveranciers die deze certificaten niet bezitten te vermijden daar hun producten regelmatig bewust of onbewust niet aan de RoHS eisen voldoen. Niet-RoHS componenten zijn goedkoper, dit houdt hun bestaansrecht nog in de markt.